Keskin, “ÖTV’yi alacaksanız KDV’yi, KDV’yi alacaksanız ÖTV’yi almayın”

"Geçiş sürecinde akaryakıt fiyatlarında en azında ya ÖTV alınmasın, yada KDV alınmasın, ÖTV’yi alacaksanız, KDV’yi almayın, KDV’yi alacaksanız, ÖTV’yi almayın”

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle akaryakıt ve elektrik fiyatlarında indirim yapılmasını isteyerek, “Geçiş sürecinde akaryakıt fiyatlarında en azında ya ÖTV alınmasın, yada KDV alınmasın, ÖTV’yi alacaksanız, KDV’yi almayın, KDV’yi alacaksanız, ÖTV’yi almayın” dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Yalçınkaya, AK Parti Yeşilyurt Gençlik Kolları Başkanı Salih Tav ve partili yöneticilerle birlikte Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası genel kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

-Keskin’in konuşması

MESOB Başkanı Şevket Keskin ziyarette şu konuşmayı yaptı; “Elektrik faturaları gerçekten esnafın belini büktü, elektrik faturaları esnafın kirasını geçiyor, akaryakıt fiyatları ise aldı başını gidiyor. Özellikle servis yapan esnafımız büyük bir sıkıntı içerisinde. Devletin yaptığı ihalelerde mazotun litresi 6-7 TL iken, bugün mazotun litresi 16 TL’ye geldi. Bu konuda taşımaya yapan esnafımızın sıkıntısı büyük. Devletimizden istediğimiz şu; geçiş sürecinde akaryakıt fiyatlarında en azında ya ÖTV alınmasın, yada KDV alınmasın, ÖTV’yi alacaksanız, KDV’yi almayın, KDV’yi alacaksanız, ÖTV’yi almayın. Ama ÖTV’nin KDV’si alınıyor. Ayrıca elektrik fiyatlarında indirim yapılmalı. Esnafımıza işyeri kiralarından dana fazla elektrik faturası geldi. İşyeri sahipleri bundan dolayı kira tutarlarını arttırmaya başladılar. Esnaf camiası 20 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında dimdik durdu, demokrasi dışı tüm girişimlerde esnaf camiası Cumhurbaşkanımızın yanında yer aldı. Bu süreçte gariban esnafımızı Sayın Cumhurbaşkanımız ile bir görüştürünüz. Sokaktaki esnafın derdini Sayın Cumhurbaşkanımıza biz anlatalım.”

-Çalık’ın konuşması

AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, “20 yıldır esnafımıza hiçbir sorun yaşatmadan, hangi ‘sorunumuz var’ dediyseniz, hepsini çözerek bugüne geldik. 20 yıldır esnafımıza hiçbir zorluk yaşatmadık. Esnafımızın dün yanındaydık, bugün yanındaydık, Allah nasip ederse yarın da yanında olmaya devam edeceğiz. Şevket Keskin başkanımızın bize ilettiği sorunları, esnafımızın bize ilettiği sorunları bakanlarımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmek bizlerin boynunun borcu. Yapılan bütün darbelere rağmen Türkiye dimdik ayakta duruyor, ‘Türkiye’nin karşısında durmamız gerekiyor’ diyenler bu defa ekonomik darbe yapmak istediler. Biz bu ekonomik darbelere karşı yine dimdik ayakta durduk. Bir taraftan ekonomik darbe yapılmak isteniyor, bir taraftan pandemi şartları, bir taraftan da yurtdışından gelen doğalgaz ve elektriğin vatandaşımıza fatura olarak yansımasına ilişkin sıkıntılar bizim yeni tedbirler almamıza vesile oldu. Şimdi AK Parti’nin birinci 20 yılında ilk kez esnafımızın yaşamış olduğu zorluk var. Bunu hepimiz çok net görüyoruz. Bilmenizi isterimki, bu bir geçiş dönemi ve geçici dönem. Bu dönemi de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde esnaflarımızla birlikte beraberce atlatacağız. Şevket Keskin başkanıma yeni dönemde bir kez daha başarılar diliyor, genel kurullarının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” İfadelerini kaydetti.