Taksi Duraklarına 12 Kural Afişi

Malatya Emniyet Müdürlüğü ile Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının işbirliği ile taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kuralı içeren afişler taksi duraklarına asıldı. A

Malatya Emniyet Müdürlüğü ile Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının işbirliği ile  taksi şoförlerinin uyması gereken 12 kuralı içeren afişler taksi duraklarına asıldı. Ayrıca el broşürleri de yine şoför esnafına dağıtıldı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “Ticari Taksilere Yönelik bilgilendirme ve afiş- broşür dağıtımı faaliyeti” konu başlığı ile yapılan açıklama da, Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası işbirliği ile taksici esnafının uyması gereken kuraların içerdiği afişlerin duraklara asıldığı belirtildi.

Emniyetin açıklamasın da, “İçişleri Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda Ticari Taksilerde seyahat eden vatandaşlarımızın güvenilir hizmet almalarını sağlamak amacıyla Ticari Taksi Şoför Esnafımızın Uyması Gereken Kurallar "12 Kural" başlığında toplanarak Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığının katkılarıyla 2.500 adet el broşürü ve 200 adet afiş yaptırılmıştır. Ayrıca hazırlanan afişler taksi duraklarına asılarak el broşürü dağıtımı ve taksi şoförlerine yönelik bilgilendirme faaliyeti yapılmıştır.” denildi.

Bu arada 12 kural ise şu şekilde sıralandı:

Görsellerde yer alan 12 kural ise şu şekilde:

1-Sadece belediyeden aldığınız çalışma izni kapsamındaki bölgede faaliyetinizi yürütmelisiniz.

2-Taşımanın başlangıcında taksimetreyi açmayı unutmamalısınız.

3-Köprü geçiş, otoyol gibi yol kullanım ücretleri dışında ek ücret talep etmemelisiniz.

4-Kısa-uzun mesafe, trafik yoğunluğu ve iklim şartı gözetmeksizin yolcunun seyahat talebini karşılamalısınız.

5-Yerli ve yabancı yolculara aynı özende hizmet sunmalısınız.

6-Yolcu farklı bir güzergâh belirtmediği sürece en kısa yolu tercih etmelisiniz.

7-Yolcu gideceği adresi bilmiyorsa ona en kısa güzergâhı sunmalısınız.

8-Yolcuyla gideceği adres veya güzergâh dışında diyaloğa girmemeye özen göstermelisiniz.

9-Araç içinde sigara içmemeli ve yüksek sesle müzik dinlememelisiniz.

10-Trafik kurallarına uymalı, emniyet kemerinizi mutlaka takmalısınız.

11-Davranışlarınızda kamunun huzurunu gözetmelisiniz.

12-Temizlik-maske-mesafe kurallarına uymalı, aracınızı temiz tutmalısınız."